Želite   li   da    vam   dete     bude   programer? Ja DA!

Filmska radionica u KompKampu, rad prve smene, 2009.g.

Pogledajte i ostale radove iz filmske radionice na YouTube kanalu!

 • Deca uče opcije i mogućnosti vodećih informatičkih tehnologija kao što je ClickTeam, programiranje igrica za PC, Flash, 3D animation...Ispoljavajući svoju kreativnost i genijalnost kroz sopstvene projekte, deca se usmeravaju u edukativan pristup računarima.
  Radi se u programima najboljih i najpoznatijih proizvođača - Adobe®, The GameCreators, Microsoft®, Clickteam ...
 • Myths about Gaming: Public perception about gaming is rebuffed by recent research. Interested to find out more? Please click here: 8 Myths About Video Games.


  Postavljamo svoju prvu web stranicu na server

  Učimo decu da prave svoju web stranicu koristeći osnove u programu Dreamweaver i neophodne elemente tehnologije HTML, CSS i Photoshop.Osim toga, učimo decu tehnikama i veštinama koje će omogućiti i doprineti da njihova web stranica zaista bude zapažena!

  Predavanja su prilagodjena kako za početnike , tako i za decu sa iskustvom u radu na računaru. Učesnici u kampu su podeljeni u grupe u skladu sa sposobnostima i prethodnim znanjem u radu na računaru.

  Tokom izrade svoje web stranice: koriste program Dreamweaver , istovremeno učeći i korak po korak tehnike HTML kodiranja.
  Kreiraju i obrađuju grafiku u Photoshop programu.Formatiraju tekstove i grafike koristeći tabele i okvire.

 • Prave mapirane slike / slike sa hipervezama
 • Implementiraju Cascading Style Sheets (CSS)
 • Kreiranje efekata
 • Definitivno - deca uče na naprave svoj web sajt i postavljaju na server!

 • Programiranje igrica
  Radi se u specijalnim programima, kreativnim alatima namenjenim deci - Multimedia Fusion2 Developer i The Stagecast Creator software za video igre, puzzle, maze i više. Deca se često pitaju kako kompjuteri uopšte rade? Kako to ljudi izmišljaju nešto i kreiraju programe za kompjuter koji su u svakodnevnoj upotrebi? Deca vole kompjutere i logiku , zainteresovana su za veštačku inteligenciju, šta su to variable, kako se izvode lupovi,šta su to binarni podaci i td.itd. Da bi se naučile veštine kreiranja strateških igara i zatim sami da igraju protiv svog novo-napravljenog programa potrebno je koristiti specijalno dizajnirane softvere za početno programiranje , da bi se razumele osnove programiranja u multiple languages za kratko vreme. Princip : Ready, set, program!
  NOVO: Licenciran DarkBASIC - The Ultimate 3D Games Creator

  GameVreatorOktobar2009


  Program animacija
  Adobe Flash CS3 - učimo nauku i tehnologiju iza kulisa animacija i kreiramo prezentacije koje zaista privlače pažnju. Radimo u programu Adobe Flash CS3 da naučimo motion, tweening i druge tehnike koje čine da animacija oživi. Kreiranje karaktera sa realističnim pokretima i glasovima i dizajniranje scene sa zvukovima u pozadini ...zatim počinje pravi šou program - prikazivanje napravljenih animacija....
  Filmska i Digitalna radionica
  Snimamo filmove u kampu i okolini, obradjujemo i montiramo u programu Windows Movie Maker. Film i kreacije se nose kući za uspomenu - podrazumevano: za hvalisanje!
  Kreiranje stripova!
  Kompjutersko kreiranje Crtanih romana u specijalnom programu Comics Book Creator


  Dnevni raspored u kampu: ukratko..

  Dan u kampu počinje ustajanjem u 8 sati , jutarnja gimnastika, doručak i kompjuterske vežbe u trajanju 3 sata. Sledi užina i sportske aktivnosti - po izboru plivanje, košarka, odbojka, tenis. Ručak ... Odmor po slobodnom izboru... Nastavak rada u kompjuterskom kabinetu dva sata. Slede slobodne aktivnosti po kreativnim radionicama - likovna, muzička, dramska, ekološka, klub zdravlja, klub lepog ponašanja, igre bez granica... plivanje i sportske aktivnosti po slobodnom izboru do večere... posle večere zabava, diskoteka, maskenbal, druženje sa gostima iz oblasti drame, muzike i likovne umetnosti koji su tog dana bili prisutni u radionicama...
  Naš program rada 2009.pdf
  I u saradnji sa Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo


  FlajerMTID2